pravá tiramisu torta
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky vanikového cukru
- 2 kelímky mascarpone
- 150 g práškového cukru
- 200 ml silnej kávy
- 50 ml rumu
- ½ lyžičky mletej škorice
- 3 balíčky dlhých piškót
- Zdobenie
- 1 lyžička práškového kakaa na posypanie
- jahody podľa chuti
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pevnú šľahačku. Do veľkej misy si dáme 2 balíčky mascarpone, nasypeme práškový cukor a vymiešame dohladka. Nakoniec k mascarpone vmiešame šľahačku.
Uvaríme kávu, vychladnutú ju dochutíme rumom a škoricou. Tortovú formu vyukladáme piškótami, ktoré namáčame do kávy s rumom a škoricou. Pridáme prvú vrstvu krému. Dáme ďalšiu vrstvu namáčaných piškót a druhú vrstvu krému. Ďalšiu vrstvu piškót a poslednú vrstvu krému. Krém uhladíme a posypeme čokoládou, škoricou alebo kakaom. Necháme v chladničke vychladnúť aspoň 5 hodín.
Komentáre